Търсене в този блог

петък, 7 април 2017 г.

Ако заспивате веднага след секс, значи сте влюбени
Американско изследване доказа, че ако заспим след секс, това означава, че сме влюбени в партньора си.

Проучването било направено от екип еволюционни психолози от университетите в Мичиган и Пенсилвания, с ръководител Даниъл Крюгер.

В експеримента участвали 456 доброволци, които попълнили по интернет анонимни формуляри за сексуалните си преживявания. Анкетираните трябвало да отговорят на въпросите "кой първи заспива след секс" и "кой заспива първи без секс".

От анализа ставало видно, че партньорите, които изпадат в сън след акта, след като се събудят са много по-склонни към нежности и словесно общуване.

Изследователският екип установил, че противно на общоприетите клишета, веднага след акта мъжете не заспиват по-често от жените. Но дамите по правило затварят очи преди партньорите си, ако не е извършен полов акт.

Будното състояние на мъжа след секс еволюционните психолози обясняват като следа от миналото, когато силният пол бдял партньорката да не се измъкне след акта и да потърси друг. Мъжете бодърствали и с цел да подканят партньорката към нов акт, когато възстановят силите си.


Според  Даниъл Крюгер репродуктивните стратегии на човека не завършват с края на половия акт.  Те продължават и диктуват специфично поведение и след него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога