Търсене в този блог

четвъртък, 6 април 2017 г.

Кажи ми как спиш, за да ти кажа какъв си


Според британски изследователи позата, в която спите може много точно да разкрие типа на характера ви. Предлагаме ви да проверите дали техните наблюдения съвпадат с вашия натюрел.
 

Сгънат на две
Позата с присвитите колене и ръце, събрани до лицето
, е най-често срещана сред анкетираните. 41% от тях спят по този начин, което говори за по-твърд характер. Два пъти повече жени са предпочели да заспиват в т.нар. ''бебешка поза'', а това означава, че въпреки по-трудния си нрав, те запазват своята чувствителност и срамежливост, която обаче бързо преминава в по-приветливо настроение след опознаване на околните.

Протегнати
Ако се унасяте към страната на сънищата, легнали настрани с абсолютно изпънати крака и ръце
, вие сте много социални и ведри личности и понякога доста наивни в опита си да се доверите на максимален брой хора. 15% от анкетираните спят така.

Леко наведени
При тази поза
краката са изпънати, а ръцете са съвсем леко присвити и сочещи перпендикулярно спрямо торса. Такъв тип спящи люде са широко скроени, леко цинични, подозрителни и много упорити. На това описание отговарят 13% от запитаните.

По гръб
Спящите по гръб с опънати крака и ръце по дължината на тялото
 наброяват 8% от цялата научна извадка. Тези хора са по-резервирани в общуването, не обичат излишните капризи и имат високи стандарти за себе си. Същата позиция обаче причинява хъркане и не е много удачна за пълноценна почивка на тялото.

По корем
Тези, които спят по корем с ръце на възглавницата
, са отворени към нови запознанства, макар че в повечето случаи действат прекалено прибързано и никак не обичат да бъдат критикувани. Изследванията на британските експерти твърдят, че тази група заема 7% от анализираните.

Пак по гръб
Останаха само едни 5%, които се падат на спящите по гръб, но този път ръцете им са свити от двете страни на възглавницата
. Въпросните личности са добри слушатели, услужливи и ненатрапчиви. Уви, масово, и тази поза ще подразни околните с вашето похъркване.

Статистиката също разкрива,
 че повечето хора прекарват нощта само в една позиция, а едва 5% се местят по-често по време на сън

Освен това един на десет анкетирани покрива цялото си тяло с одеяло, а останалите отвиват своите стъпала, ръце или крака.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога